Neurofeedback @home instructies

Om de neurofeedback thuis zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen heb ik een aantal richtlijnen uiteengezet.

Richtlijnen voor neurofeedback @home

Kwetsbaar

De apparatuur die je ontvangt is heel duur en kwetsbaar, probeer deze elke keer voorzichtig te behandelen bij het plaatsen op je hoofd, zodat de apparatuur goed blijft en verstoringen in de therapie door vervanging etc. vermeden worden.

Weinig apparaten in de buurt

Zorg dat je WIFI of netwerk ontvangst goed is, maar blijf daarnaast indien mogelijk zo ver mogelijk weg van apparaten zoals felle lampen, TL-buizen, beeldschermen etc. Deze kunnen de gevoelige apparatuur beïnvloeden en het signaal van de hersengolven minder betrouwbaar maken.

Opbergen

Bewaar het doosje waarin de apparatuur wordt geleverd, het beste kun je ook na afloop van elke behandeling de apparatuur hierin terug plaatsen. In dit doosje kun je na afronding van de therapie de apparatuur retourneren.

Regelmaat

Plan van te voren je therapie in, het liefst op een vast moment, zodat er consistentie komt in je therapie. Wij helpen ook hierbij door twee behandelingen per week te begeleiden.

Rustig zitten

Probeer bij de therapie zo rustig mogelijk te zitten, met name tijdens het meten van de baseline. Bij bewegingen wordt de registratie van de hersengolven namelijk verstoord.

Rust

Zorg voor een plek met rust en zonder afleiding, zet bijvoorbeeld meldingen van andere apps uit.

Schoon en droog haar

Bij voorbaat heb je droog en schoon haar, zo gaat de connectie het makkelijkste.

Connectie

Als de connectie niet lukt kun je als eerste je oorlel een beetje vochtig maken, daarna kun je rustig de electroden op de plek door het haar masseren, hard aandrukken heeft geen zin.

Maatlabel

Bij het capsysteem zit de label achterin. Trek het capje van achteren naar voren op je hoofd, draai daarna de electroden voorzichtig recht en druk ze lichtelijk aan indien nodig.

Discord

Om de therapie te begeleiden, met je te communiceren en te videobellen gebruiken we discord.

Wat heb ik nodig voor neurofeedback thuis?

× Hallo!