Neurofeedback @home(thuis)

Hoe kan neurofeedback jou gaan helpen?

ADHD

Neurofeedback is een beproefde methode voor AD(H)D in, vaak richten de trainingen zich op het activeren van concentratie gebieden in de hersenen. Ik heb hier honderden mensen in en rondom Groningen mee geholpen.

Burn out & stress

Bij Burn-out & stressklachten is het stress-systeem van de hersenen en bijnieren vaak uitgeput en kunnen de hersenen onder- als overactief zijn. Ik heb hier honderden mensen in en rondom Groningen mee geholpen door de jaren heen.

Depressie

Bij depressie is vaak ook het stress-systeem ontregeld, door hersengebieden met de neurofeedback training te activeren kan de stemming vaak verbeteren. Ook met depressie heb ik honderden mensen in en rondom Groningen geholpen.

Slaapproblemen

Neurofeedback kan effectief zijn bij slaapproblemen, ook als deze jarenlang voortduren en standaard behandelingen een soulaas bieden. Ik heb hier honderden mensen in en rondom Groningen mee geholpen.

Autisme

Bij autisme zijn de hersenen vaak chronisch overprikkeld, door bepaalde hersengebieden te kalmeren verbetert vaak de informatieverwerking. Hierdoor verbetert ook vaak de communicatie.

Overige

In de klinische praktijk blijkt neurofeedback voor meer klachten bruikbaar.
Het kan ook helpen ter verbetering van prestaties bij sporters en professionals.
Kijk hier voor een lijst van klachten waarmee ik je kan helpen in Groningen.

Peak performance

Peak performance betekent het toepassen van neurofeedback ter bevordering van cognitieve en/of sportprestaties, het is vooral geschikt voor zakenmensen, topsporters, zelfstandig ondernemers en biohackers.

Hoe werkt neurofeedback?

Neurofeedback werkt door middel van het conditioneren van gunstige hersenactiviteit. Je hersenen zijn heel erg gevoelig voor beloning. Door een beloning te koppelen aan “gunstige hersenactiviteit” kun je deze tot op zekere hoogte beïnvloeden. De beloning kan heel subtiel zijn, zoals een geluidje of het oplichten van een film die je aan het kijken bent.

Hoe loopt het behandeltraject?

Allereerst brengen we met een uitgebreide intake je hersenactiviteit in kaart middels een hersenmeting/QEEG en screenen met een speciale vragenlijst je hersenfuncties. Vervolgens ga je de neurofeedback beginnen. Je krijgt hiervoor apparatuur thuisgestuurd, samen zorgen we dat de therapie van start kan gaan. Op de achtergrond begeleidt en monitor ik dit, er zijn elke week 2 live sessies, zodat je de therapie krijgt als in de praktijk.

Hoe werkt neurofeedback thuis?

Bij de neurofeedback thuis krijg je apparatuur thuis. Via een online app en platform begeleiden en monitoren we de gehele therapie. Bij de eerste behandeling(en) zorgen we dat de therapie goed loopt, dat de hersenmeting klopt, op den duur kun je de therapie zelfstandig doorzetten, om de therapie goed te begeleiden worden er altijd twee live sessies per week gegeven. Alle therapiesessies worden opgeslagen zodat we op afstand de therapie kunnen monitoren en aanpassen. Via vragenlijstjes en app of mailcontact houden we je vorderingen bij.

Train je brein thuis met Neurobics

Perfecte methode
Marije
Peter

- 24-hour solution for ADHD

Neurofeedback intake Groningen, Amsterdam & Rotterdam

Neurofeedback is een vorm van biofeedback