Wat is de filosofie van Neurobics?

Neurobics is een neurofeedback praktijk die zich richt op het verbeteren van het functioneren van het brein en het optimaliseren van het leven van mensen. Bij Neurobics geloven we in de kracht van het brein en de mogelijkheid om veranderingen aan te brengen in onze mentale en fysieke gezondheid. We bieden gepersonaliseerde trainingen die gericht zijn op het verbeteren van cognitieve vaardigheden, emotionele stabiliteit en stressmanagement.

Onze praktijk heeft een positieve kijk op psychologie en het leven. We geloven dat elk individu in staat is om positieve veranderingen aan te brengen in hun leven en dat het brein een belangrijke rol speelt in dit proces.

Drs. Roland

Bij mijn studie psychologie heb ik mij toegelegd op functieleer, klinische psychologie en neuro/biopsychologie. Het viel mij altijd op dat er een enorme kloof is wat betreft wetenschappelijk onderzoek en de toepassing van de resultaten in de praktijk. Vanaf het moment dat ik op de hoogte raakte van neurofeedback ben ik hierdoor gefascineerd, evenals in andere gerelateerde neurotechnologische interventies. Deze toepassingen slaan namelijk die brug van wetenschappelijk onderzoek naar methoden die toegepast kunnen worden in de geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg. In het Engels wordt dit ook wel applied neuroscience genoemd. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik zie dat bijvoorbeeld jarenlange problemen verdwijnen, leerprestaties van iemand omhoog springen en medicijnen gestopt kunnen worden. Om mij te bekwamen in de neurofeedback heb ik vanaf September 2006 neurofeedbacktrainingen gevolgd in onder andere Praag, Basel en Kroatië. Regelmatig doe ik bijscholingen om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast sta ik in contact met enkele neurofeedbacktrainers uit Amerika die reeds decennia ervaring hebben met neurofeedback.

Msc. Silvana

Mijn naam is Silvana Mici. Ik ben een erkend counseling psycholoog. Ik heb mijn bachelor- en masteropleiding als eerstudent afgerond in “Counseling Psychology and Pedagogy” aan de “Beder University College” in Tirana, Albanië. Ik heb ervaring in de gezondheidszorg en het onderwijs. Sinds meer dan 3 jaar heb ik mijn eigen praktijk als Psycholoog/Coach gestart, op freelance basis en met face-to-face diensten. Mijn benadering is persoonsgericht en doelgericht. Ik help mijn cliënten om hun sterke punten te ontwikkelen om hun doelen te bereiken. Mijn diensten worden aangeboden in het Engels, Turks, Grieks en Albanees.

Gebieden waarop ik deskundig ben: persoonlijke ontwikkeling, stress en angst, groepstherapie, familietherapie, kinderpsychologie, onderwijspsychologie, sociale en communicatieproblemen, relatieproblemen, verslavingen, trauma, postpartumdepressie, levensstijl- en loopbaancoaching, zelfrespect en motivatie.

Perfecte methode

Jeremy zijn docent vertelde dat alle leerkrachten van zijn ateliers ondertussen hebben aangegeven (spontaan, zonder van de therapie af te weten) hoe goed het nu op school gaat. Hij is gedreven, uitbundig en geeft aan hoe gezellig hij het op school vindt, zowel aan zijn juf als thuis.

Marije

De ADD die mijn leven beheerste is nu veel minder aanwezig. Ik kan het iedereen met AD(H)D aanraden! In Juli ben ik begonnen met neurofeedback sessies. Dit heb ik tot september wekelijks gedaan. Hierna heb ik het afgebouwd. In totaal heb ik ongeveer 20 sessies gehad.

Peter

Ik kon steeds beter inslapen en kon makkelijker uit mij bed komen. Na een tijdlang sessies ben ik ook gestopt met mijn medicatie. Ik merkte dat ik meer energie had om dagelijkse taken te doen. 

Welke opleidingen zijn belangrijk voor neurofeedback?

Belangrijk is dat er voldoende kennis is van de hersenen en psychologie. Roland Verment van Neurobics heeft psychologie gestudeerd in de richting neuropsychologie en daarnaast veel klinische psychologie gestudeerd, dit is een solide achtergrond voor het geven van neurofeedback. Door middel van aanvullende opleidingen heeft hij zich gespecialiseerd in neurofeedback.

Wat zijn de kernpunten van de werkwijze bij Neurobics?

Bij Neurobics willen wij je in een prettige omgeving op een transparante manier de neurofeedback therapie geven. Enkele andere kernpunten van onze benadering zijn :

Innovatief

Neurobics biedt een breed scala aan therapieën en interventies die alle vallen onder de noemer neurotechnologie. Op dit moment zijn dit neurofeedback, sLORETA neurofeedback, AVE en CES. Wij werken met uitgebreide EEG-metingen. Neurobics investeert voortdurend in nieuwe technologie en kennis, door dit op een efficiënte manier te doen blijft het tarief van de sessies gunstig.


Wetenschappelijk

Neurobics is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en heeft inmiddels al enkele papers gepubliceerd. Zo proberen wij een steentje bij te dragen aan de wetenschappelijke onderbouwing en inzichten met betrekking tot neurofeedback.


Efficiënt

Bij Neurobics willen wij je op een zo comfortabele en efficiënt mogelijke manier een behandeling geven. De sessies die gegeven worden zijn lang en krachtig. Indien ons dit gunstig lijkt adviseren wij je om thuis bijvoorbeeld AVE te gebruiken naast de neurofeedback behandelingen.

×