Neurofeedback @home(thuis)

Neurofeedback traint de hersenen op een veilige, plezierige en effectieve manier. Het is een alternatief voor praten en medicatie waarmee je je vaak snel beter kunt voelen en functioneren.

Hoe kan neurofeedback jou gaan helpen?

Neurofeedback kan bij veel problemen helpen, met mijn neurofeedback praktijk heb ik met name ervaring opgebouwd in het behandelen van de onderstaande klachten.

“We reden terug naar huis vanuit Groningen na de neurofeedback therapie en op de achterbank zat een heel ander jongetje. Geconcentreerd…
lees verder op De Monitor>.

ADHD

Neurofeedback is een beproefde methode voor AD(H)D in, vaak richten de trainingen zich op het activeren van concentratie gebieden in de hersenen. Ik heb hier honderden mensen in en rondom Groningen mee geholpen.

Burn out & stress

Bij Burn-out & stressklachten is het stress-systeem van de hersenen en bijnieren vaak uitgeput en kunnen de hersenen onder- als overactief zijn. Ik heb hier honderden mensen in en rondom Groningen mee geholpen door de jaren heen.

Depressie

Bij depressie is vaak ook het stress-systeem ontregeld, door hersengebieden met de neurofeedback training te activeren kan de stemming vaak verbeteren. Ook met depressie heb ik honderden mensen in en rondom Groningen geholpen.

Slaapproblemen

Neurofeedback kan effectief zijn bij slaapproblemen, ook als deze jarenlang voortduren en standaard behandelingen een soulaas bieden. Ik heb hier honderden mensen in en rondom Groningen mee geholpen.

Autisme

Bij autisme zijn de hersenen vaak chronisch overprikkeld, door bepaalde hersengebieden te kalmeren verbetert vaak de informatieverwerking. Hierdoor verbetert ook vaak de communicatie.

Overige

In de klinische praktijk blijkt neurofeedback voor meer klachten bruikbaar.
Het kan ook helpen ter verbetering van prestaties bij sporters en professionals.
Kijk hier voor een lijst van klachten waarmee ik je kan helpen in Groningen.

Peak performance

Peak performance betekent het toepassen van neurofeedback ter bevordering van cognitieve en/of sportprestaties, het is vooral geschikt voor zakenmensen, topsporters, zelfstandig ondernemers en biohackers.

Hoe werkt neurofeedback?

Neurofeedback werkt door middel van het conditioneren van gunstige hersenactiviteit. Je hersenen zijn heel erg gevoelig voor beloning. Door een beloning te koppelen aan “gunstige hersenactiviteit” kun je deze tot op zekere hoogte beïnvloeden. De beloning kan heel subtiel zijn, zoals een geluidje of het oplichten van een film die je aan het kijken bent. Alle stappen, inclusief de intake in het proces kunnen thuis gedaan worden onder onze supervisie op afstand.

Kan neurofeedback thuis?

Wij zijn gespecialiseerd in neurofeedback thuis. Wij begeleiden dit op afstand en zorgen dat de therapie goed verloopt, net als in de praktijk, maar dan via videocalls en chat, je kunt er hier meer over vinden.

Train je brein thuis met Neurobics neurofeedback

Neurofeedback is een behandelmethode voor de hersenen. Bij zo’n behandeling meten we met behulp van apparatuur je hersenactiviteit in de vorm van een EEG (hersengolven). Deze hersengolven zeggen iets over de toestand van de hersenen zoals of ze kalm, alert of gespannen zijn. Door het “trainen” van deze hersengolven kunnen we zorgen dat je je anders voelt en functioneert. Om heel goed te kunnen bepalen hoe we je hersenen moeten trainen werken we met een speciale intake meting.

Perfecte methode

Jeremy zijn docent vertelde dat alle leerkrachten van zijn ateliers ondertussen hebben aangegeven (spontaan, zonder van de therapie af te weten) hoe goed het nu op school gaat. Hij is gedreven, uitbundig en geeft aan hoe gezellig hij het op school vindt, zowel aan zijn juf als thuis.

Marije

De ADD die mijn leven beheerste is nu veel minder aanwezig. Ik kan het iedereen met AD(H)D aanraden! In Juli ben ik begonnen met neurofeedback sessies. Dit heb ik tot september wekelijks gedaan. Hierna heb ik het afgebouwd. In totaal heb ik ongeveer 20 sessies gehad.

Peter

Ik kon steeds beter inslapen en kon makkelijker uit mij bed komen. Na een tijdlang sessies ben ik ook gestopt met mijn medicatie. Ik merkte dat ik meer energie had om dagelijkse taken te doen. 

Een etmaal aan training voor een levenslange verandering

- 24-hour solution for ADHD

Neurofeedback traint je hersenen

Bij de neurofeedbackbehandeling leren we je hersenen in een meer optimale toestand te komen door op de juiste momenten positieve feedback te geven (operante conditionering). Als u bijvoorbeeld gespannen bent gaan we je hersenen aanleren om in een meer ontspannen toestand te komen. Als je moeite hebt met concentreren gaan we die hersenactiviteit trainen die het concentreren makkelijker maakt.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in de vorm van een computerspel. Het spel gaat beter bij de juiste hersenactiviteit. Na voldoende trainingen geeft dit een blijvend effect in je dagelijkse leven.

Neurofeedback is een vorm van biofeedback

Biofeedback betekent dat u terugkoppeling/feedback krijgt over uw eigen lichaam. Doordat onze hersenen de mogelijkheid hebben hier heel snel van te leren kunnen we tot op zekere hoogte leren beheersen hoe ons lichaam zich gedraagt. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld leren ons hart sneller of langzamer te laten kloppen, of onze bloeddruk te verhogen of verlagen.

Andere vormen van biofeedback zijn het leren controleren van spierspanning en doorbloeding van de vingers. Biofeedback is dus een verzamelnaam van al deze mogelijkheden. Neurofeedback is een speciale vorm van biofeedback waarbij we leren onze eigen hersengolven (EEG) te trainen. Vandaar dat neurofeedback ook wel EEG biofeedback wordt genoemd. We krijgen feedback van onze hersenen en kunnen daardoor leren onze eigen hersengolven enigszins te beheersen.

×