Home > Neurofeedback > Vraag & antwoord > Kan neurofeedback prestaties verbeteren? >


Kan neurofeedback prestaties verbeteren?


Ja dit kan zeker. Met neurofeedback kunt u uw prestaties verbeteren, dit heet peak-performance. Bij studenten is aangetoond dat neurofeedback het geheugen kan verbeteren. Het kan u ook helpen om mentaal sterker en flexibeler te worden, zodat u nog beter kunt functioneren in bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Met specifieke trainingen kunt u uw stressbestendigheid verbeteren en mentale energie verhogen. Neurofeedback kan u ook enkele diepe ontspanningsmomenten geven die niet te evenaren zijn door sauna of massage, zodat u er daarna weer helemaal fris tegenaan kunt gaan.

Ook bij sport kan neurofeedback veel verbetering brengen. Het kan u scherper maken en stressbestendiger. Het kan u tevens flexibeler maken zodat u goed kunt overschakelen tussen rust- en actiemomenten. Diverse voetballers maken hier al gebruik van. Ook in de golfwereld is neurofeedback bekend.

In Londen is neurofeedback opgenomen in het curriculum van het conservatorium. Alle violisten ondergaan een zogenaamde alpha/theta neurofeedbacktraining. In samenwerking met onderzoekers (Gruzelier, 2003) is op dit conservatorium ook aangetoond dat deze training de muzikaliteit verhoogt. De onderzoeksopzet had hierbij de hoogste bewijsgraad in de wetenschap, het was een zogenaamd dubbelblind onderzoek. De studenten noch de onderzoekers wisten wie welke training deed. Ook de beoordelende jury wist dit niet. De jury scoorde onder andere verbeteringen op algehele muzikaliteit, muzikaliteit en expressie. Ook bleek het geheugen voor loopjes te zijn verbeterd.