Home > Resultaten > Stress > Cliëntenervaringen Stress >


Cliëntenervaringen Stress


Linda

Het is alweer drie jaar geleden dat ik neurofeedback sessies heb gevolgd. Ik had last van angst, stress en was zenuwachtig op momenten dat dat eigenlijk niet nodig was. Ik ben een gevoelig persoon en dat brengt met zich mee dat ik snel van slag ben, maar op een gegeven moment werd het angstig zijn te erg. Voor mijn studie moest ik presentaties geven en dat leek voor mij gewoon onmogelijk.

Ik ben in therapie geweest bij een psycholoog, zonder veel effect. Het praten over mijn probleem leek zo ver weg te staan van het probleem zelf. Ik heb kalmerende medicijnen geprobeerd waar ik duizelig van werd, dat was ook niet de oplossing. Ik heb ook Reiki behandelingen gehad bij een natuurgenezer, dat gaf nieuwe inzichten, maar hielp op de korte termijn ook niet veel.

Mijn zus attendeerde mij op de neurofeedback methode, zij kende iemand die zich liet behandelen tegen migraine. Via de site van neurobics heb ik veel informatie gevonden en het leek mij een interessante methode, nu kon de angst misschien aangepakt worden bij de kern, een echte oplossing dus.

Ik heb een afspraak gemaakt en uit mijn QEEG bleek dat er gebieden waren die verbeterd konden worden. Mijn angst werd op papier door een computer erkend, dat was al heel wat!

De eerste paar sessies waren erg onwennig, ik wist niet zo goed wat de bedoeling was, ook al was dat niet erg. Je probeert toch iets te doen, maar wat? Na een paar sessies had ik het in de gaten, het leek wel mediteren, ik werd er erg rustig van. Vooral de sessies met muziek vond ik erg prettig. Mijn doel was om het volume goed te houden. Ik begon ook dingen in mijn hoofd te voelen, al was dat moeilijk te omschrijven. Wat ik vooral prettig vond was de ontspanning, geen emotioneel beladen gesprekken, maar in alle rust werken aan het probleem.

Ik heb rond de twintig sessies gehad. In het begin waren de sessies erg indrukwekkend, er gebeurde merkbaar veel in mijn hoofd, daarna werden de sessies wat rustiger. Een eind QEEG liet zien dat mijn kritieke gebieden nu mooi groen gekleurd waren. Op papier werkten mijn hersenen nu veel evenwichtiger.

Deze goede uitslag kon ik meteen in de praktijk testen met een presentatie voor mijn studie. En misschien klinkt het onwaarschijnlijk, maar mijn ergste angst was verdwenen. Natuurlijk was ik nog wel zenuwachtig, maar ik was niet meer lamgeslagen van de angst en ik kon een (voor mijn doen) goed verhaal houden. Na mijn presentatie kreeg ik te horen dat ik zelfverzekerd over kwam.

Dit was voor mij een doorbraak. Dit was eindelijk een goede ervaring waarmee ik vooruit kon.

Ik ben nu drie jaar verder en heb nog steeds profijt van de sessies van toen. Mijn ergste angst is verdwenen, ik ben rustiger, zelfverzekerd en kan meer genieten. 


Wim

Ik ben een man van 41 jaar oud, en kamp al jaren met vermoeidheid, concentratie, slapeloosheid, stress en ontspanning problemen.Ik loop er nu ongeveer 10 tot 15 jaar mee rond en heb van alles geprobeerd om het beter te maken, en ben nog bezig

Op een dag kwam Ik op de website van Neurobics terecht en dacht , waarom niet Ik heb nu al zoveel geprobeerd kan dat er ook nog wel bij. In eerste Instantie stond Ik er nogal sceptisch tegenover, en dacht zal allemaal wel met die hersens golven, ik snap er niets van.Maar na ongeveer tien sessies begon Ik al veel beter te slapen s nachts  en dit bleef warempel zo. Iets later ,na ongeveer twintig sessies, merkte ik opeens, rijdend onderweg naar huis, dat ik me ineens heel ontspannen begon te voelen. Ik dacht ja dat gevoel moet Ik proberen vast te houden.Helaas heb Ik mijn sessies moeten afbreken door  het kostenplaatje.

Maar zal zeker als het weer kan, een paar sessies gaan volgen bij neurobics, daar het allemaal niet In een keer weg kan zijn natuurlijk, en het veel tijd nodig heeft om na al die jaren zich weer te herstellen.Ik zal zeker mensen met slaap problemen en/of ontspanning problemen willen aanraden, om In ieder geval tien sessies te proberen Ik kan u verzekeren dat de slaap probleem heel snel verdwijnt.


Lieke

Een jaar geleden ben ik in een paranoide psychose (schizofrenie van het paranoide type) geraakt en opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting van de GGZ. Mijn hersenen hadden een behoorlijke opdonder, stress gekregen en het bleef maar golven in mijn hoofd. Een psychiater had me verteld dat mijn hersenen versleten waren door de psychose en dat dit onherstelbaar was. Na mijn ontslag moest ik medicijnen (voor altijd) blijven nemen, maar ik voelde me daardoor helemaal afgesloten van mijn gevoel en afgevlakt. Omdat ik ook last had van Torticollis met tremor, schudden met mijn hoofd), werd dit door de medicijnen nog erger. Tegen het advies in van de psychiater was ik al langzaam aan gestopt met de medicijnen, omdat ik weet dat het ontzettend slecht is voor het lichaam,met al zijn bijwerkingen  en vertrouwen heb  dat veel ziektes te genezen zijn. In januari 2001 ben ik met de Q.E.E.G. behandelingen begonnen. Uit het E.E.G.bleek dat de frequenties van mijn hersenen veel te laag waren.Na diverse behandelingen ging ik me steeds beter voelen. Het uiteindelijke resultaat na p.m. 28 behandelingen om de juiste balans te vinden,was echt geweldig.. IK kon steeds  weer beter denken en nauwelijks nog trillen met mijn hoofd. Het mediteren ging ook weer een stuk beter, waardoor ik zelfs helemaal in de diepte van mezelf kon komen, de barriere’s waar ik nooit doorheen kon gaan, waren opeens helemaal weg. Een heel helder inzicht over mijn hele leven kwam boven. Ik ben Roland en Mundy heel erg dankbaar voor hun proffesionele en liefdevolle begeleiding.