Home > Resultaten > Peak Performance > Cliëntenervaringen Peak-Performance >


Cliëntenervaringen Peak-Performance


Leo

Na het lezen van een artikel over het verbeteren van muzikale prestaties onder muzikanten, door het volgen van NeuroFeedback training, heb ik besloten om dit zelf ook eens te proberen. Ik ben een enthousiaste amateur gitarist, ik speel elektrische gitaar, met een kleine tien jaar ervaring. Mijn grote voorbeeld is Joe Satriani een fantastische gitarist en songwriter. Als je dit soort muziek wilt gaan spelen dan moet je heel veel oefenen en dan nog valt het niet mee kijk/luister bijvoorbeeld eens naar Crushing Day op You Tube (ik kan het nog steeds niet zo spelen).

Nadat ik op de site van Neurobics een stukje las over PeakPerformance training, deze vorm van NeuroFeedback training haden de muzikanten ook gevolgd, heb ik besloten om mij hier voor deze vorm van NeuroFeedback training aan te melden. De praktijk zelf is gehuisvest in een mooi pand met ruime kamers waar super de luxe fauteuils staan, is makkelijk te bereiken en je kunt er zelfs gratis parkeren.   Tijdens mijn eerste bezoek aan de praktijk heb ik een intake gesprek gehad met Roland Verment. Tijdens dit gesprek vroeg hij mij naar mijn eventuele klachten en heeft mij nog het nodige uitgelegd over NeuroFeedback en de Peakperformance training. Hierna mocht ik plaats nemen in de fauteuil en kon de training starten. Eerst wordt de appuratuur aangebracht en vervolgens kun je je ogen sluiten en ga je muziek luisteren. Nadat deze sessie klaar was ben ik naar huis gegaan en ik ben direct gitaar gaan spelen. Maar dit keer ging het anders dan dat ik normaal ben gewend het leek wel of ik veel dieper in de muziek zat dus ging het spelen ook veel beter. Een hele aparte ervaring omdat ik namelijk al een tijdje speel en niet had verwacht dat het effect van de PeakPerformance training al zo snel merkbaar zou zijn. Ik ben dus ook door gegaan met de training omdat een sessie natuurlijk niet het maximale rendement kan opleveren. Ook in weken er na heb ik positieve veranderingen bemerkt hier onder een overzicht:

  • toonladers lijk ik makkelijker te leren en te onthouden
  • verbetering van de fijne motoriek (beheersing v/d vingers)
  • meer energie
  • veel zin in het maken van eigen nummers
  • meer focus op de muziek

Ik ben er van overtuigd dat Peak-Performance training werkt en dat dit een positief effect heeft op mijn prestaties als gitarist. Ik zou iedereen dan ook willen aan raden om het zelf ook eens te proberen.