Home > Neurofeedback > Info Professionals > Cliëntenervaringen met werkgerelateerde klachten >


Cliëntenervaringen met werkgerelateerde klachten


Ingrid

Een aantal jaren van stress en spanningen zowel op het werk als in de privé situatie, had een burn out tot gevolg.
Een gevoel van extreme vermoeidheid , niet meer kunnen concentreren, slecht kunnen slapen , tevens een vol druk gevoel in mijn hoofd. Op aanraden van een vriend die mij attent maakte op Neurobics contact opgenomen. Na de sessies te hebben gevolgd van neurobics werden de klachten al snel minder. Het vol drukkend gevoel in mijn hoofd is helemaal weg , kan mij weer helemaal concentreren op het werk. Ook de slaapproblemen zijn tijdens deze sessies helemaal verdwenen kan weer heerlijk doorslapen. In totaal heb ik maar 13 sessies nodig gehad om weer helemaal op de been te komen.


Lydia

Mijn hoofd en ik

Na twee burn-outs en een diagnose ADD en PDD-NOS zat ik afgekeurd thuis. Toen eenmaal de eerste ellende achter de rug was, ben ik weer gaan studeren. Het was nog wel een stap, want inmiddels was ik over de vijftig, maar toen ik eenmaal bezig werd, werd het steeds leuker. Alleen dat hoofd. Als ik een tekst had die me niet interesseerde dan waren mijn gedachten binnen 30 minuten ergens anders. Dan moest ik even de trap op en af. Zo niet dan viel ik botweg in slaap. Als je op die manier filosofie moet doen dan gaat dat veel tijd kosten. Ik had ook erg veel last van warrig en chaotisch gedrag en soms hyperfocus. Ik ben zelfs eens met een mes bedreigd zonder het te merken. Kortom wel wat zaken waar ik wel eens van af wilde.

Na wat googlen op internet kwam ik Neurofeedback en Neurobics in Groningen tegen. Dat leek me een mogelijke oplossing. Het bleek na een tip van Roland Vermeent ook nog eens via een verzekering betaald te kunnen worden ook. Na een beginmeting van mijn hersenen en een gesprek met Roland ben ik begonnen. Ik was nog wel wat aarzelend, want ik ben ook dichter en die creativiteit wilde ik beslist niet kwijt. Mijn associatieve kernen achter in mijn hoofd, de alfagolven bleken dan ook voluit actief. De rest van mijn hoofd deed er echter het zwijgen toe.

In de loop van een klein jaar ben ik de gebieden gaan trainen die niet goed functioneerden. Tijdens het kijken van films, het luisteren naar muziek kregen mijn hersenen feedback over hun prestaties. Soms, vooral in de laatste periode, toen ik op evenwicht trainde, was er een training met alleen tonen. De allereerste trainingen waren gericht op het activeren van betagolven via de SMTP en later kwamen er ander trainingen bij. De laatste training was gericht op evenwicht in mijn hoofd, de gamma training.

Het lukte me steeds beter om me te concentreren en wat ook een zeer prettig bijeffect was, was dat ik er stabieler van werd. Ik was minder snel van slag en voelde me minder snel aangevallen. Mijn zus en mijn vrienden merkten op een gegeven moment op dat ik beter luisterde en rustiger reageerde. Ik ben op dit ogenblik veel helderder en meer naar buiten gericht. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. En dichten? De dichtader functioneert nog steeds. Mijn hoofd kan wat het kon, maar het heeft inmiddels ook andere mogelijkheden gekregen. Het werkt beter.


Leo

Na het lezen van een artikel over het verbeteren van muzikale prestaties onder muzikanten, door het volgen van NeuroFeedback training, heb ik besloten om dit zelf ook eens te proberen. Ik ben een enthousiaste amateur gitarist, ik speel elektrische gitaar, met een kleine tien jaar ervaring. Mijn grote voorbeeld is Joe Satriani een fantastische gitarist en songwriter. Als je dit soort muziek wilt gaan spelen dan moet je heel veel oefenen en dan nog valt het niet mee kijk/luister bijvoorbeeld eens naar Crushing Day op You Tube (ik kan het nog steeds niet zo spelen).

Nadat ik op de site van BrainClinics een stukje las over PeakPerformance training, deze vorm van NeuroFeedback training haden de muzikanten ook gevolgd, heb ik besloten om mij hier voor deze vorm van NeuroFeedback training aan te melden. De praktijk zelf is gehuisvest in een mooi pand met ruime kamers waar super de luxe fauteuils staan, is makkelijk te bereiken en je kunt er zelfs gratis parkeren.

Tijdens mijn eerste bezoek aan de praktijk heb ik een intake gesprek gehad met Roland Verment. Tijdens dit gesprek vroeg hij mij naar mijn eventuele klachten en heeft mij nog het nodige uitgelegd over NeuroFeedback en de Peakperformance training. Hierna mocht ik plaats nemen in de fauteuil en kon de training starten. Eerst wordt de appuratuur aangebracht en vervolgens kun je je ogen sluiten en ga je muziek luisteren. Nadat deze sessie klaar was ben ik naar huis gegaan en ik ben direct gitaar gaan spelen. Maar dit keer ging het anders dan dat ik normaal ben gewend het leek wel of ik veel dieper in de muziek zat dus ging het spelen ook veel beter. Een hele aparte ervaring omdat ik namelijk al een tijdje speel en niet had verwacht dat het effect van de PeakPerformance training al zo snel merkbaar zou zijn. Ik ben dus ook door gegaan met de training omdat een sessie natuurlijk niet het maximale rendement kan opleveren. Ook in weken er na heb ik positieve veranderingen bemerkt hier onder een overzicht:

– toonladers lijk ik makkelijker te leren en te onthouden

– verbetering van de fijne motoriek (beheersing v/d vingers)

– meer energie

– veel zin in het creeren van eigen nummers

– meer focus op de muziek

Ik ben er van overtuigd dat Peak-Performance training werkt en dat dit een positief effect heeft op mijn prestaties als gitarist. Ik zou iedereen dan ook willen aan raden om het zelf ook eens te proberen.Hier kunt u uw tekst invullen