Home > Resultaten > Depressie > Cliëntenervaringen Depressie >


Cliëntenervaringen Depressie


Bea

Door de 20 sessies neurofeedback ben ik me beter gaan concentreren en funktioneert mijn geheugen beter (b.v. op woorden komen). Daarnaast merkte ik dat ik me er vrolijker en opgeruimder door ging voelen. Ik heb het contact met Ronald en de andere medewerkeres als prettig en gemoedelijk ervaren.


Moeder van Piet

Piet is al meer dan 7 jaar ziek. Hij heeft allerlei onderzoeken ondergaan bij het GGZ en is opgenomen geweest op een psychiatrische afdeling. Op dit moment ligt hij al 1,5 jaar roerloos in bed. Hij is kortgeleden neuropsychologisch getest en daar is een leerstoornis vastgesteld. Er is geen behandeling mogelijk omdat hij daarvoor te depressief is. Piet functioneert ongeveer op nivo 0. Na het onderzoek is geconcludeerd dat er geen enkele andere optie meer is dan Piet gedwongen op te laten nemen in een psychiatrische inrichting, omdat hij niet in staat is de juiste behandeling te ondergaan. Bij een gedwongen opname zou hij dan medicatie moeten nemen, om van de depressie te genezen, voordat hij verdere behandeling zou kunnen ondergaan i.v.m. de leerstoornis. In het verleden heeft hij echter ook al antidepressiva geprobeerd. Hij is niet in staat tot wat dan maar ook, omdat zijn depressie zo erg is, dat hij helemaal niets meer kan. Wij zijn radeloos. En toch willen we doorvechten. Als het echt niet anders meer kan, zullen we hem gedwongen laten opnemen.

– Na 15 sessies neurofeedback

Het is nu 4 weken later en Piet heeft 15 sessies gehad. Na 3 sessies begon hij te veranderen. Op dit moment slaapt hij s nachts en is overdag wakker. Zijn depressie is goeddeels verdwenen. Hij ontbijt in de morgen ( heeft hij 4 jaar niet gedaan). Als hij wakker wordt (ik wek hem om 9 uur) wordt hij snel wakker, gaat overeind zitten en praat (!). Hij neemt 1 Prozac, drinken en een boterham. Hij is vrolijk. Hij gaat weer met me tennissen. Hij krijgt belangstelling voor andere mensen. Hij gaat soms op bezoek. Hij is niet ingestort toen zijn geliefde poes werd overreden, maar gaat goed met dit verlies om. Hij heeft het huis voor me gestofzogen. Hij zorgt voor en speelt met de nieuwe poes. Hij gaat mee boodschappen doen. Hij gaat mee muren sauzen in de nieuwe flat van een vriendin. Hij verzorgt zich beter. Hij vraagt voor het eerst in 4 jaar om nieuwe kleren. Hij zit niet meer elke avond voor de computer.


Het is NIET te geloven hoe hij is veranderd. Ik zie mijn kind terug, het kind van voor de depressie. Die leuke, vrolijke, sociale jongen, die helemaal weg was! Hij is terug!


Willy

Jarenlang ben ik aan de anti-depressiva geweest, en nu had ik een ernstige burn-out met een zware depressie. Weer medicatie, wel andere, en moest stoppen met de oude medicatie, maar knapte er niet erg van op. Had ook erg veel moeite om van de oude medicatie af te komen, erg veel ontwenningsverschijnselen. Toen via via gehoord over neuro-feedback en heb het toen opgezocht op internet. Alles doorgelezen en me aangemeld, kijken of ik hier baat bij zou kunnen hebben. Het was allemaal vreemd voor mij en kon me haast niet voorstellen dat het kijken naar een film, de concentratie en de geluidjes die tijdens het zien te horen krijgt, een effect zou hebben. Dus eigenlijk best sceptisch er tegenover staan. Maar in het begin merkte ik al wat veranderingen, het hele zware somber zijn verdween iets, en ik had niet zo erg  moeite om het oude medicijn te minderen.

Het hele traject door lopen, ongveer 20 sessies gehad. Af en toe wat terugval, maar dan probeerde Roland een andere plaats op mijn hoofd en had dat weer een goede uitwerking. Hierdoor werd het effect van de training nog sterker. Meestal na 20 sessies wordt er weer een Q-eeg gemaakt en bij iedereen is niet altijd veel verschil te zien, vergeleken met de eerste Q-eeg.

Op deze technische dingen ga ik niet op in, dat is Roland zijn werk, voor mij erg belangrijk, dat ik het resultaat ook daadwerkelijk voelde in mijn hoofd en lichaam. Ik ben rustiger geworden en niet meer zo zwaar op de hand, kan weer genieten van de dingen om me heen en dat is me heel wat waard. Momenteel zijn alle depressieve klachten verdwenen. Kan het iedereen aanbevelen en daar naast is er altijd nog het vriendelijke ontvangst van de beide heren en altijd ruimte voor gesprek en veranderingen, om te kijken of je daar meer baat bij hebt. Ik ben er dus heel tevreden over en blij met het eindresultaat!