Cliëntenervaringen Burn-out

Ingrid

Een aantal jaren van stress en spanningen zowel op het werk als in de prive situatie, had een burn out tot gevolg. Een gevoel van extreme vermoeidheid , niet meer kunnen concentreren, slecht kunnen slapen , tevens een vol druk gevoel in mijn hoofd. Op aanraden van een vriend die mij attent maakte op Neurobics contact opgenomen. Na de sessies te hebben gevolgd van neurobics werden de klachten al snel minder. Het vol drukkend gevoel in mijn hoofd is helemaal weg , kan mij weer helemaal concentreren op het werk. Ook de slaapproblemen zijn tijdens deze sessies helemaal verdwenen kan weer heerlijk doorslapen. In totaal heb ik maar 13 sessies nodig gehad om weer helemaal op de been te komen.

 

Berry

Hallo,

Voorgeschiedenis

Ik wil graag uitleggen wat mijn eerste indruk van Neurobics is geweest toen ik daar op 12 januari 2011 onder behandeling ben gekomen. Allereerst wil ik iedereen vertellen en dat mag ook iedereen weten, is dat ik al reeds 13 jaar in behandeling ben geweest bij diverse bekende reguliere geestelijke gezondheidsinstellingen. Ik heb al mijn hele leven forse geestelijke problemen.

De afgelopen 13 jaar heb ik dan ook alleen maar medicijnen voorgeschreven gekregen, vaak ook nog is de keuze voor een bepaald medicijn mijn eigen inbreng geweest!. Praten en in dialoog komen met de psychiater in de psychiatrische instelling was er niet bij, en alleen maar tegenwerking, nooit geen medewerking!

Totdat ik dus zoals bovengenoemde datum met mijn behandeling begon bij Neurobics in Groningen. Wat mijn beleving daar was, was echt heel bijzonder.

Mijn Neurobics ervaring

Wat ik direct aan het begin van de neurofeedback behandeling merkte bij Neurobics, was de openheid en toegangelijkheid van deze instelling. Naast het feit dat ik enorm veel baat heb gehad bij Neurofeedback, is gewoon de manier waarop ze mij behandelt hebben als mens en als patient heel erg fijn te noemen!.

Echt de omgekeerde wereld vergeleken bij de autoritaire reguliere medische wereld. Neurobics toont oprechte betrokkenheid en luistert ook naar de problematiek van de patient en past daar steeds de behandeling op aan of overlegt netjes met je. Zo hoort het, maar zo gaat het haast nergens. Daarnaast heb ik enorm veel aan de neurofeedback gehad. De reguliere psychiatrische instelling waar ik al 12 jaar onder behandeling was, kon geen

sluitende diagnose geven en modderde maar gewoon wat aan met me!, met alle gevolgen van dien. Zelfs de thuiszorg die ik kreeg gaf volmondig toe!!, dat ik een patient was met complexe problemen en deze instelling mij om die reden afwimpelde!!. Dus eigenlijk was ik onbehandelbaar.

Ik merkte na 3 sessies neurofeedback al, dat mijn ademhaling weer goed zat!!. Al 20 jaarlang zat mijn ademhaling boven in mijn keel. Dat was het eerste wat ik merkte!.. Daarnaast had ik enorm veel spierspanning op mijn voorhoofd, waardoor ik mijn ogen heel moeilijk kon sluiten. Ik heb daarop met een apparaat van Neurobics thuisgetraind een aantal weken, waarna de spierspanning weg zakte en ik mijn ogen weer normaal kon sluiten.

Ik was mijn hele leven enorm nerveus en zenuwachtig. Was een echte neuroot, en praatte zo snel in een gesprek dat alle samenhang in mijn verhaal ontbrak.Met name de ernstige nerveusiteit was zo ernstig dat ik niet meer op durfde te komen voor mezelf. Vaak als ik te maken kreeg met moeilijke of arrogante en lastige mensen? …dan klapte ik finaal dicht. Dus deze nerveusiteit was voor mij een enorme blokkade om nog goed te kunnen functioneren op het werk!. Ik kon hier simpelweg niet meer mee werken en ben dan ook al 10 jaar afgekeurd.

Na ongeveer 12 sessies neurofeedback merkte ik, dat de nerveusiteit (die eigenlijk bij een angststoornis thuishoort!!) in zijn geheel verdwenen was!. Ik durf nu eindelijk voor mijn eigen belangen op te komen, zonder dat daar een blokkade van angst en nerveusiteit voor zit!. Dus voor mij was dit dan ook zeer belangrijk en goed nieuws!.

Wat ik ook merkte, was dat mijn snelle manier van praten rustiger werd. Bij Neurobics is door middel van een QEEG inzichtelijk gemaakt dat ik een veel te hoge Betha activiteit had, wat ook klopte, gezien het drukke praten als symptoom.

Er is volop getraind om de hoge bethagolven omlaag te krijgen met als resultaat, dat ik nu als ik praat met iemand, er gemoedrust is tijdens het praten, in plaats van spanning en stress tijdens het praten!. Ik praat stukken rustiger en ben veel coherenter in een gesprek. Wanneer ik nu praat, dan is de samenhang in mijn verhaal goed te volgen, wat vroeger niet zo was!.

Ook is er continu veel navraag gedaan door Neurobics omtrent mijn klachten en of er verbetering kwam na een aantal sessies. Ik kon zelf goed aangeven wat er verbeterde en wat juist niet, waardoor Neurobics steeds de neurofeedback behandeling aanpaste. Gewoon allemaal heel netjes en secuur.

Ook merkte ik weer telkens dat de drempel arts-patient er gewoon helemaal niet is!!. Je wordt bij Neurobics als gelijkwaardige behandelt en er wordt echt naar je geluisterd als patient. Doordat er goed naar mijn klachten is gekeken en geluisterd, ben ik nu echt gelukkig het grootste deel van mijn forse klachten kwijt!. Veel lastige klachten die door de reguliere (geestelijke)gezondheidszorg nooit op waren gelost.

Het slapen is ook een stuk beter geworden, maar was helaas niet helemaal op te lossen met neurofeedback.

Dat bleek bij mij moeilijker op te lossen als gedacht, maar dat is voor ieder persoon uniek. Het kan heel goed zijn, dat dit bij een ander iemand met slaapproblemen wel goed uitpakt! en wel is op te lossen met neurofeedback. Voor wat betreft het slapen denk ik dat het voor een groot deel opgelost is, maar dat het compleet oplossen van het slaapprobleem uit een doosje moet komen!.

Ik vind dat ik bij Neurobics enorm goed van mijn klachten ben afgeholpen, ondanks dat niet alles is opgelost. Ook blijft deze instelling het adres voor de rest van mijn leven. Dus heb ik het gevoel volgend jaar weer een aantal sessie’s nodig te hebben, dan klop ik zeker weer aan bij Neurobics!.

Wat ik tegen Neurobics nog kan zeggen is bedankt jongens en keep up the good work!!