Home > Resultaten > Alle cliëntenervaringen >


Alle cliëntenervaringen


Marije


In Juli ben ik begonnen met neurofeedback sessies. Dit heb ik tot september wekelijks gedaan. Hierna heb ik het afgebouwd. In totaal heb ik ongeveer 20 sessies gehad.
Het verschil met het begin is voor mij enorm. Ik was vaak druk in mijn hoofd. Dit was in zo’n erge mate dat ik mijn hoofd zo vol met gedachten zat dat ik soms alleen maar kon slapen of verzandde in mijn eigen gedachtegang. Ik volgde een HBO opleiding met lange dagen. Normaal gezien was ik hierna kapot en sliep ik al om 7 uur om vervolgens om 10 uur ’s avonds wakker te worden. Ik had geen tijd of ruimte in mijn hoofd om nog iets te ondernemen. Hierdoor zag ik mijn vriendinnen nog weinig en bestond mijn leven voornamelijk uit school en in het weekend mijn rust halen. Mijn vriend moest ik vaak teleurstellen omdat ik vaak niet de ruimte in mijn hoofd had om samen te zijn. Sinds mijn neurofeedback sessies is mijn leven veranderd. Ik loop nu stage 34 uur per week+ een dag school. Verbazingwekkend genoeg heb ik meestal na stage nog energie over om te koken, leuke dingen te doen met mijn vriend, te sporten of met vriendinnen af te spreken. De mist in mijn hoofd is als het ware opgetrokken. Ik merk dat ik sneller informatie kan verwerken en ben daardoor in staat meer op te nemen en me langer te concentreren. Ook ben ik hierdoor minder moe. Ik merkte dat het zijn met andere mensen me energie kon geven in plaats van dat het mijn energie opslurpte. Ik ben meer in staat om contacten te onderhouden omdat ik meer rust ervaar in mijn hoofd. Het klinkt misschien onwerkelijk maar neurofeedback heeft voor mij echt gewerkt. Wel moet ik hier als kanttekening bij maken dat ik nog steeds erg op mijn rust moet letten en een vast ritme belangrijk is voor mij om prettig te kunnen functioneren. Ik heb behoefte aan structuur omdat ik anders overprikkeld kan raken De ADD die mijn leven beheerste is nu veel minder aanwezig. Ik kan het iedereen met AD(H)D aanraden!


Peter (hoort bij ADHD voorbeeld 2)


Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Peter en ik ben 16 jaar oud. Ik heb vanaf een hele jonge leeftijd al last van mijn ADHD. Ik gebruikte al vanaf mijn achtste medicijnen voor mijn ADHD. Eigenlijk ging het ook met medicijnen lang niet altijd evengoed. En we hebben ook vaak gekeken naar andere oplossingen. 3 kwart jaar terug werden mijn ouders een keertje ’s avonds bij de buren uitgenodigd. De buren vertelden mijn ouders over neurofeedback, hun eigen zoon had het ook gedaan. Dat had hele positieve resultaten gehad. Mijn ouders zaten er een tijdje mee in hun hoofd tot ze het op een dag aan mij vertelden. Ik was natuurlijk meteen hartstikke enthousiast. Die drukte zat mij natuurlijk heel erg in de weg. Eigenlijk zat het bij bijna alles in de weg. Ik kon me niet goed concentreren op huiswerk dus mijn schoolresultaten gingen ook achteruit.

Op een avond hebben mijn ouders gewoon een keer telefonisch contact gehad met meneer Verment. We konden al meteen de volgende zaterdag komen. Meneer Verment heeft alles tot in detail uitgelegd waarna we begonnen met mijn eerste EEG scan.
De keer daarna kwam ik voor mijn echte eerste sessie. Dat was een hele bijzondere ervaring. Normaal gesproken was het in mijn hoofd een slagveld van gedachten maar nu na de eerste sessie leek het meer op een yogaclub. Alles in mijn hoofd was heel kalm en rustig. Mijn ouders konden het in eerste instantie nog niet echt merken maar ik zelf al wel. Al na de eerste sessie!!
De sessies gingen door en door en het ging steeds beter, en mijn ouders en de omgeving van mij ging het ook opmerken. Soms dachten de leraren zelf dat ik niet in het lokaal zat om dat ik plaats van veel lawaai te maken gewoon geconcentreerd met mijn werk bezig was. Na ongeveer 15 sessies ging het eigenlijk weer een beetje minder goed. Ik was weer drukker en ook weer meer impulsief. Oud en nieuw vierden we dit jaar niet in ons eigen dorp, maar we gingen oud en nieuw bij mijn zus vieren. Ik had die ochtend zelf wel medicijnen ingenomen maar niet voor de volgende dag en mijn ouders waren het ook vergeten. En zat dus niets anders op dan gewoon te accepteren dat ik geen medicijnen kon nemen! Eigenlijk ging het de volgende ochtend goed. Zelfs beter dan anders dus we dachten laten we het de volgende ochtend ook maar proberen. De volgende ochtend ging ook heel goed. Het ging eigenlijk veel beter dan met de medicijnen.
Na het weekend toen de scholen weer begonnen zijn we ook door gegaan en ook op school ging het tot onze verrassing hartstikke goed. We hebben de leraren op school expres niet verteld dat ik geen medicijnen meer innam. (Terwijl ze de afgelopen jaren vaak tegen me hebben gezegd: Peter, heb je je medicijnen vergeten in te nemen? En dat vond ik niet leuk!) Toen ik zo’n 4 week geen medicijnen gebruikt had is mijn moeder op de ouder-spreekavond naar school gegaan en heeft het aan 2 leraren verteld. Ze stonden helemaal perplex. Ze vertelden mijn moeder ook dat ze vonden dat het zo goed ging op school met mij! Ondanks dat ik dus geen medicijnen meer gebruikte.
Ik merkte zelf dat ik rustig genoeg was om geen medicijnen meer te hoeven gebruiken maar ik wist zelf al wel meteen dat het nog beter kon. Dus heb ik het er met mijn ouders over gehad en we hadden besloten om nog 10 sessies te doen. Na die 10 sessies was ik zo rustig dat meer niet nodig was. Samen heb ik 30 sessies gehad.
Ik ben heel blij dat er mensen bestaan zoals meneer Verment die zulke chronische problemen in een paar maand kunnen verhelpen!!!


Ouders van Martijn


We zijn erg tevreden over de manier waarop onze zoon behandeld is door Roland en zijn medewerkers. Onze zoon werd direct op zijn gemak gesteld en er werd een programma op maat gemaakt. Dit sloot aan bij zijn interesses waardoor hij nooit met tegenzin naar de sessies ging.


Jeremy


Jeremy is tijdens ieder vergadering op school een veel besproken jongetje; Is hij leerbaar genoeg? Hoe kunnen we zijn leervaardigheden beter tot ontwikkeling laten komen?

Recente verbeterpunten genoemd door leerkracht: Jeremy zijn docent vertelde dat alle leerkrachten van zijn ateliers ondertussen hebben aangegeven (spontaan, zonder van de therapie af te weten) hoe goed het nu op school gaat. Hij is gedreven, uitbundig en geeft aan hoe gezellig hij het op school vindt, zowel aan zijn juf als thuis. Ook de leerkracht van gym geeft aan hoe goed het verloopt, hetgeen aangeeft dat hij zich ook in de groep, op sociaal niveau beter kan aanpassen.

Hetgeen hem nog wel bezig houdt is het freubelen met verschillende spulletjes die op dat moment voor handen zijn. Bijv. als iemand een verhaal vertelt of als ze in een kringgesprek zitten, dan kan hij zijn aandacht daar niet bij houden. Thuis zie ik hem met regelmaat aan zijn vingers trekken, dit is een van de fases waar hij nu doorheen gaat.


Bea


Door de 20 sessies neurofeedback ben ik me beter gaan concentreren en funktioneert mijn geheugen beter (b.v. op woorden komen). Daarnaast merkte ik dat ik me er vrolijker en opgeruimder door ging voelen. Ik heb het contact met Ronald en de andere medewerkeres als prettig en gemoedelijk ervaren.


Moeder van Piet


Piet is al meer dan 7 jaar ziek. Hij heeft allerlei onderzoeken ondergaan bij het GGZ en is opgenomen geweest op een psychiatrische afdeling. Op dit moment ligt hij al 1,5 jaar roerloos in bed. Hij is kortgeleden neuropsychologisch getest en daar is een leerstoornis vastgesteld. Er is geen behandeling mogelijk omdat hij daarvoor te depressief is. Piet functioneert ongeveer op nivo 0. Na het onderzoek is geconcludeerd dat er geen enkele andere optie meer is dan Piet gedwongen op te laten nemen in een psychiatrische inrichting, omdat hij niet in staat is de juiste behandeling te ondergaan. Bij een gedwongen opname zou hij dan medicatie moeten nemen, om van de depressie te genezen, voordat hij verdere behandeling zou kunnen ondergaan i.v.m. de leerstoornis. In het verleden heeft hij echter ook al antidepressiva geprobeerd. Hij is niet in staat tot wat dan maar ook, omdat zijn depressie zo erg is, dat hij helemaal niets meer kan. Wij zijn radeloos. En toch willen we doorvechten. Als het echt niet anders meer kan, zullen we hem gedwongen laten opnemen.

– Na 15 sessies neurofeedback

Het is nu 4 weken later en Piet heeft 15 sessies gehad. Na 3 sessies begon hij te veranderen. Op dit moment slaapt hij ’s nachts en is overdag wakker. Zijn depressie is goeddeels verdwenen. Hij ontbijt in de morgen ( heeft hij 4 jaar niet gedaan). Als hij wakker wordt (ik wek hem om 9 uur) wordt hij snel wakker, gaat overeind zitten en praat (!). Hij neemt 1 Prozac, drinken en een boterham. Hij is vrolijk. Hij gaat weer met me tennissen. Hij krijgt belangstelling voor andere mensen. Hij gaat soms op bezoek. Hij is niet ingestort toen zijn geliefde poes werd overreden, maar gaat goed met dit verlies om. Hij heeft het huis voor me gestofzogen. Hij zorgt voor en speelt met de nieuwe poes. Hij gaat mee boodschappen doen. Hij gaat mee muren sauzen in de nieuwe flat van een vriendin. Hij verzorgt zich beter. Hij vraagt voor het eerst in 4 jaar om nieuwe kleren. Hij zit niet meer elke avond voor de computer.

En ga zo maar door!

Het is NIET te geloven hoe hij is veranderd. Ik zie mijn kind terug, het kind van voor de depressie. Die leuke, vrolijke, sociale jongen, die helemaal weg was! Hij is terug!


Willy


Jarenlang ben ik aan de anti-depressiva geweest, en nu had ik een ernstige burn-out met een zware depressie. Weer medicatie, wel andere, en moest stoppen met de oude medicatie, maar knapte er niet erg van op. Had ook erg veel moeite om van de oude medicatie af te komen, erg veel ontwenningsverschijnselen. Toen via via gehoord over neuro-feedback en heb het toen opgezocht op internet. Alles doorgelezen en me aangemeld, kijken of ik hier baat bij zou kunnen hebben. Het was allemaal vreemd voor mij en kon me haast niet voorstellen dat het kijken naar een film, de concentratie en de geluidjes die tijdens het zien te horen krijgt, een effect zou hebben. Dus eigenlijk best sceptisch er tegenover staan. Maar in het begin merkte ik al wat veranderingen, het hele zware somber zijn verdween iets, en ik had niet zo erg  moeite om het oude medicijn te minderen.

Het hele traject door lopen, ongveer 20 sessies gehad. Af en toe wat terugval, maar dan probeerde Roland een andere plaats op mijn hoofd en had dat weer een goede uitwerking. Hierdoor werd het effect van de training nog sterker. Meestal na 20 sessies wordt er weer een Q-eeg gemaakt en bij iedereen is niet altijd veel verschil te zien, vergeleken met de eerste Q-eeg.

Op deze technische dingen ga ik niet op in, dat is Roland zijn werk, voor mij erg belangrijk, dat ik het resultaat ook daadwerkelijk voelde in mijn hoofd en lichaam. Ik ben rustiger geworden en niet meer zo zwaar op de hand, kan weer genieten van de dingen om me heen en dat is me heel wat waard. Momenteel zijn alle depressieve klachten verdwenen. Kan het iedereen aanbevelen en daar naast is er altijd nog het vriendelijke ontvangst van de beide heren en altijd ruimte voor gesprek en veranderingen, om te kijken of je daar meer baat bij hebt. Ik ben er dus heel tevreden over en blij met het eindresultaat!


Linda


Het is alweer drie jaar geleden dat ik neurofeedback sessies heb gevolgd. Ik had last van angst en was zenuwachtig op momenten dat dat eigenlijk niet nodig was. Ik ben een gevoelig persoon en dat brengt met zich mee dat ik snel van slag ben, maar op een gegeven moment werd het angstig zijn te erg. Voor mijn studie moest ik presentaties geven en dat leek voor mij gewoon onmogelijk.

Ik ben in therapie geweest bij een psycholoog, zonder veel effect. Het praten over mijn probleem leek zo ver weg te staan van het probleem zelf. Ik heb kalmerende medicijnen geprobeerd waar ik duizelig van werd, dat was ook niet de oplossing. Ik heb ook Reiki behandelingen gehad bij een natuurgenezer, dat gaf nieuwe inzichten, maar hielp op de korte termijn ook niet veel.

Mijn zus attendeerde mij op de neurofeedback methode, zij kende iemand die zich liet behandelen tegen migraine. Via de site van neurobics heb ik veel informatie gevonden en het leek mij een interessante methode, nu kon de angst misschien aangepakt worden bij de kern, een echte oplossing dus.

Ik heb een afspraak gemaakt en uit mijn QEEG bleek dat er gebieden waren die verbeterd konden worden. Mijn angst werd op papier door een computer erkend, dat was al heel wat!

De eerste paar sessies waren erg onwennig, ik wist niet zo goed wat de bedoeling was, ook al was dat niet erg. Je probeert toch iets te doen, maar wat? Na een paar sessies had ik het in de gaten, het leek wel mediteren, ik werd er erg rustig van. Vooral de sessies met muziek vond ik erg prettig. Mijn doel was om het volume goed te houden. Ik begon ook dingen in mijn hoofd te voelen, al was dat moeilijk te omschrijven. Wat ik vooral prettig vond was de ontspanning, geen emotioneel beladen gesprekken, maar in alle rust werken aan het probleem.

Ik heb zo’n twintig sessies gehad. In het begin waren de sessies erg indrukwekkend, er gebeurde merkbaar veel in mijn hoofd, daarna werden de sessies wat rustiger. Een eind QEEG liet zien dat mijn kritieke gebieden nu mooi groen gekleurd waren. Op papier werkten mijn hersenen nu veel evenwichtiger.

Deze goede uitslag kon ik meteen in de praktijk testen met een presentatie voor mijn studie. En misschien klinkt het onwaarschijnlijk, maar mijn ergste angst was verdwenen. Natuurlijk was ik nog wel zenuwachtig, maar ik was niet meer lamgeslagen van de angst en ik kon een (voor mijn doen) goed verhaal houden. Na mijn presentatie kreeg ik te horen dat ik zelfverzekerd over kwam.

Dit was voor mij een doorbraak. Dit was eindelijk een goede ervaring waarmee ik vooruit kon.

Ik ben nu drie jaar verder en heb nog steeds profijt van de sessies van toen. Mijn ergste angst is verdwenen, ik ben rustiger, zelfverzekerd en kan meer genieten. 


Wim


Ik ben een man van 41 jaar oud, en kamp al jaren met vermoeidheid, concentratie, slapeloosheid en ontspanning problemen.Ik loop er nu ongeveer zo’n 10 tot 15 jaar mee rond en heb van alles geprobeerd om het beter te maken, en ben nog bezig

Op een dag kwam Ik op de website van Neurobics terecht en dacht , waarom niet Ik heb nu al zoveel geprobeerd kan dat er ook nog wel bij. In eerste Instantie stond Ik er nogal sceptisch tegenover, en dacht zal allemaal wel met die hersens golven Ik snap er niets van.Maar na ongeveer tien sessies begon Ik al veel beter te slapen s’nachts  en dit bleef warempel zo.Iets later ,na ongeveer twintig sessies, merkte Ik opeens, rijdend onderweg naar huis, dat Ik me Ineens heel ontspannen begon te voelen. Ik dacht ja dat gevoel moet Ik proberen vast te houden.Helaas heb Ik mijn sessies moeten afbreken door  het kostenplaatje.

Maar zal zeker als het weer kan, een paar sessies gaan volgen bij neurobics, daar het allemaal niet In een keer weg kan zijn natuurlijk, en het veel tijd nodig heeft om na al die jaren zich weer te herstellen.Ik zal zeker mensen met slaap problemen en/of ontspanning problemen willen aanraden, om In ieder geval tien sessies te proberen Ik kan u verzekeren dat de slaap probleem heel snel verdwijnt.


Lieke


Een jaar geleden ben ik in een paranoide psychose (schizofrenie van het paranoide type) geraakt en opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting van de GGZ. Mijn hersenen hadden een behoorlijke opdonder gekregen en het bleef maar golven in mijn hoofd. Een psychiater had me verteld dat mijn hersenen versleten waren door de psychose en dat dit onherstelbaar was. Na mijn ontslag moest ik medicijnen (voor altijd) blijven nemen, maar ik voelde me daardoor helemaal afgesloten van mijn gevoel en afgevlakt. Omdat ik ook last had van Torticollis met tremor, schudden met mijn hoofd), werd dit door de medicijnen nog erger. Tegen het advies in van de psychiater was ik al langzaam aan gestopt met de medicijnen, omdat ik weet dat het ontzettend slecht is voor het lichaam,met al zijn bijwerkingen  en vertrouwen heb  dat veel ziektes te genezen zijn. In januari 2001 ben ik met de Q.E.E.G. behandelingen begonnen. Uit het E.E.G.bleek dat de frequenties van mijn hersenen veel te laag waren.Na diverse behandelingen ging ik me steeds beter voelen. Het uiteindelijke resultaat na p.m. 28 behandelingen om de juiste balans te vinden,was echt geweldig.. IK kon steeds  weer beter denken en nauwelijks nog trillen met mijn hoofd. Het mediteren ging ook weer een stuk beter, waardoor ik zelfs helemaal in de diepte van mezelf kon komen, de barriere’s waar ik nooit doorheen kon gaan, waren opeens helemaal weg. Een heel helder inzicht over mijn hele leven kwam boven. Ik ben Roland en Mundy heel erg dankbaar voor hun proffesionele en liefdevolle begeleiding.


Linda


Mijn hoofd en ik

Na twee burn-outs en een diagnose ADD en PDD-NOS zat ik afgekeurd thuis. Toen eenmaal de eerste ellende achter de rug was, ben ik weer gaan studeren. Het was nog wel een stap, want inmiddels was ik over de vijftig, maar toen ik eenmaal bezig werd, werd het steeds leuker. Alleen dat hoofd. Als ik een tekst had die me niet interesseerde dan waren mijn gedachten binnen 30 minuten ergens anders. Dan moest ik even de trap op en af. Zo niet dan viel ik botweg in slaap. Als je op die manier filosofie moet doen dan gaat dat veel tijd kosten. Ik had ook erg veel last van warrig en chaotisch gedrag en soms hyperfocus. Ik ben zelfs eens met een mes bedreigd zonder het te merken. Kortom wel wat zaken waar ik wel eens van af wilde.

Na wat googlen op internet kwam ik Neurofeedback en Neurobics in Groningen tegen. Dat leek me een mogelijke oplossing. Het bleek na een tip van Roland Vermeent ook nog eens via een verzekering betaald te kunnen worden ook. Na een beginmeting van mijn hersenen en een gesprek met Roland ben ik begonnen. Ik was nog wel wat aarzelend, want ik ben ook dichter en die creativiteit wilde ik beslist niet kwijt. Mijn associatieve kernen achter in mijn hoofd, de alfagolven bleken dan ook voluit actief. De rest van mijn hoofd deed er echter het zwijgen toe.

In de loop van een klein jaar ben ik de gebieden gaan trainen die niet goed functioneerden. Tijdens het kijken van films, het luisteren naar muziek kregen mijn hersenen feedback over hun prestaties. Soms, vooral in de laatste periode, toen ik op evenwicht trainde, was er een training met alleen tonen. De allereerste trainingen waren gericht op het activeren van betagolven via de SMTP en later kwamen er ander trainingen bij. De laatste training was gericht op evenwicht in mijn hoofd, de gamma training.

Het lukte me steeds beter om me te concentreren en wat ook een zeer prettig bijeffect was, was dat ik er stabieler van werd. Ik was minder snel van slag en voelde me minder snel aangevallen. Mijn zus en mijn vrienden merkten op een gegeven moment op dat ik beter luisterde en rustiger reageerde. Ik ben op dit ogenblik veel helderder en meer naar buiten gericht. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. En dichten? De dichtader functioneert nog steeds. Mijn hoofd kan wat het kon, maar het heeft inmiddels ook andere mogelijkheden gekregen. Het werkt beter.


Marie


Mijn Japanse Tuin.

Sinds ik vier jaar geleden mijn weg naar neurofeedback en  Neurobics heb gevonden is er veel veranderd in mijn leven.

Een lange geschiedenis van trauma’s, depressie, burn-outs etc. en een drang om daar wat aan te veranderen mondde uiteindelijk uit in een Japanse Tuin in mijn hoofd dankzij een aantal neurofeedback behandelingen.

Eén van de kenmerken van een Japanse Tuin is het keurig en in sierlijke patronen aangeharkte grind. De inhoud van mijn hoofd is heel lang heel erg chaotisch geweest. Allerlei gedachten schoten ongeleid door mijn hoofd en eigenlijk kon ik er geen kop en geen staart in vinden. 

Uit het QEEG bleek dat de samenhang van de diverse hersengolven inderdaad behoorlijk verstoord was en een goede verklaring voor mijn problemen zouden kunnen zijn. Natuurlijk was het resultaat van de behandelingen niet direct merkbaar, maar na een paar weken begonnen er dingen in mij te veranderen. Blijvende veranderingen. 

De chaotische wirwar in mijn hoofd werd overzichtelijker. Ineens waren er aangeharkte paden waarlangs ik afzonderlijke gedachtenstromen kon gaan volgen zonder het spoor bijster te raken.

Ik ben blij met mijn aangeharkte hoofd.